1 juni 2016

Vridet värre

Ja jag vet, det börjar bli tjatigt, men jag har faktiskt sytt en till axelväska med vridet blockhus på locket. Trines hobby tipsade mej om att göra en i brunt och turkos och det nappade jag på
 Jag satte med ett "mosaiktyg" också som har gult och grönt i sej, men huvudfärgerna är brun och turkos

 Baksidan är av det turkosa tyget med vita prickar. Jag har quiltat med en brun tråd för att koppla ihop färgerna, quiltningen blev ganska diskret 

 En dragkedsficka utanpå väskan under locket som vanligt

 Dragkedslisten i väskans öppning gjorde jag av mosaiktyget

 Inuti små och stora fickor med och utan dragkedjor

Det här blocket är ju väldigt mångsidigt. Nu när jag satte tygerna såhär kommer inte vridningen fram på samma sätt som om man t.ex. gör en färg per "ben". Det är ju just charmen med lappteknik att man får helt olika uttryck beroende på material.

Nu har vi då första juni och man kan väl säga att sommar är här på riktigt. Vädret är alldeles fantastiskt och vi skall hoppas att sommaren bjuder på mycket av den varan.

6 kommentarer:

 1. Det var en sprek veske, og såå flott quiltet !!

  SvaraRadera
 2. Så morsomt at du prøvde ut fargene:) den ble riktig sprek syntes jeg! Ha en flott førsommer:)

  SvaraRadera
 3. Upea kassi ja hieno kangas yhdistelmä, Tämä on hauska blokki ja aina on erinlaisen näköinen riippuen kankaasta. Kesäistä viikonloppua!

  SvaraRadera
 4. Taas yksi pirteä "pyörähdys" aina erilainen kokonaisuus. Tämä täytyisi oppia.

  SvaraRadera
 5. Så många härliga väskor du gör. Det hade varit roligt att få vara med på någon av dina väskkurser men jag bor ju inte i närheten precis. Och dina fina tunikor ser så härligt sommarsköna ut.

  SvaraRadera
 6. Erikkoinen väriyhdistelmä, mutta hyvin toimii yhdessä! Pitäisi olla rohkeutta itselläkin kokeilla uusia kombinaatioita. Niin kaunista jälkeä, kuten aina ennenkin.

  SvaraRadera