16 dec. 2016

Lapptäcke

Äntligen har jag fått klart ett stort projekt som jag varit sysselsatt med hela hösten
 Det är ett lapptäcke med storleken 260 x 280 cm och i mitten av täcket finns ett alldeles underbart korsstygnsbroderi som Virpi med bloggen Crossed Stitches by Virpi har broderat, det är också hon som skall ha täcket.

 Virpi är en mästare på korsstygnsbroderi och gör de mest fantastiska skapelserna stygn för stygn. Det här broderiet mäter 73 x 110 cm

 Jag fick ganska fria händer när jag skulle bygga upp täcket runt broderiet, enda hon önskade var att det skull finnas trianglar med för att återge formen på påfåglarnas "ögon" på fjädrarna och så önskade hon att det skulle vara ett övervägande grönt täcke

 Jag plockade in färger från broderiet för att ge täcket liv

 På baksidan av täcket satte jag rester från de färggladare tygerna och så mörkgrönt runt i kring på resten av baksidan

 Ramade in broderiet med naturvita och gröna trianglar

 Jag satte kvadraterna att stå på "ändan" också så att de skulle påminna om fåglarnas fjädrar. De var en utmaning att quilta ett såhär stort täcke på en vanlig hemsymaskin, men allt går bara man tar till det stora tålamodet :o)
Jag har en bomullsvadd mellan och den är ju betydligt behagligare att jobba med än en vadd i syntet material. Jag hoppas att Virpi kommer att gilla täcket och att hennes vackra broderi har fått en värdig inramning.
Bilderna är tyvärr inte av bästa kvalitet för täcket är så stort att bara det är en utmaning att fotografera och så är det så mörkt nu när solen inte ens orkar upp över talltopparna utanför fönstret.

Nu tycker jag att jag varit så duktig att jag får belöna mej själv med att sy mej några nya plagg :o)

Ni skall ha en riktigt fin helg!!!!!

10 kommentarer:

 1. Ihana, uskomattoman upea. Kertakaikkiaan aivan huippu ja tikkauskin menee käsittämättömän tasaisesti peiton yli. Todellinen perintöpeitto.

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb du har gjort och vilket fantastiskt broderi, du har verkligen lyckats och kviltningen är underbar! Kram Catarina

  SvaraRadera
 3. Virpin upea työ on saanut arvoisensa viimeistelyn. Kaksi mestaria on yhteistyönä tuottanut loistavan lopputuloksen.

  SvaraRadera
 4. Aivan ihanan upea työ! Siinä on kahden taitavan käsityön mestarin työt yhdistetty hienosti ja vielä vihreä peitto, aivan upea!!
  Mukavaa viikonloppua sinullekin ja olet ansainnut palkinnon:-D

  SvaraRadera
 5. Kaunis, upea, mahtava, ihana jne... Valtavan upeasti olet ristipistotyön raamitettua! Ristipistoilu on niin taidokas, ettei kovin moni moiseen pysty. Tasapainoinen ja kaunis kokonaisuus.

  SvaraRadera
 6. Så fint det ble! En god idé å kombinere broderi og quilting.

  SvaraRadera
 7. Men så vackert,helt underbart.
  Du har verkligen lyckats att 'lyfta' påfåglarna.
  Hon kan bara bli glad och tacksam för ditt arbete.

  SvaraRadera
 8. Espectacular!!!! que bonito!!!! besos

  SvaraRadera
 9. Jag älskar det. Tusen tack. Du har gjort otrolig fin arbete och jag kan inte vänta at få fåglarna hem igjen. Det var inte mitt favoritt broderi när jag gav det til deg men nu är det!

  SvaraRadera